www.7travel-magazine.eu

Editor

ANNE-MARY NECHITA

anne@7travel-magazine.eu

TRAVEL
7
Revista  B2C pentru  
turismul cu familia
Home .Articole diverse.Revista 7 Travel Arhiva.Despre noi.Publicitate.Contact.
© 2017 ANIMACTION HUB S.R.L.// Owner & Web designer: Anne-Mary Nechita/ Mobil: 0722.910.574; anne@7travel-magazine.eu
Acapulco, un paradis tropical… picant
material realizat  de Televiziunea TRAVEL MIX
pentru www.7travel-magazine.eu
autor: Fadia HÎRŢAN
Dacă visezi la o vacanţă inedită, din care să te întorci cu sufletul încărcat de linişte şi imagini feerice, ar trebui să treci pe lista destinaţiilor viitoare minunatul Acapulco. Una din locaţiile preferate de milioane de turişti anual, paradisul tropical îţi va deschide poarta spre o lume desprinsă parcă din filme, cu o vegetaţie bogată şi plaje cu nisip fin şi auriu. Fie că eşti în căutarea distracţiei, a soarelui prietenos sau a surfingului, o vacanţă în Acapulco este, fără îndoială, paşaportul tău spre relaxare. Poţi gusta din colţul de rai ascuns pe pământ practicând scufundările sau pescuitul la adâncime, tenisul şi golful sau oricare din activităţile pe care incredibilul oraş ţi le va pune la dispoziţie. Mexicul te aşteaptă să-ţi descopere peisaje încântătoare, aşa că ia-ţi aparatul de fotografiat şi nu mai sta pe gânduri!

Corăbii vechi de sute de ani

Cunoscut în toată lumea pentru frumuseţea sa naturală, Acapulco are o istorie impresionantă. Spaniolii obişnuiau să fabrice corăbii aici, pe care mai apoi le foloseau în comerţul pe mare, pentru a transporta obiecte de lux din Mexic. Încă din anul 1530, când trocul era metoda cea mai utilizată, corăbiile ajungeau în Filipine, unde comercianţii din întreaga lume practicau negoţul. De aici, ambarcaţiunile se întorceau „acasă”, pline ochi cu mătase chinezească, pietre preţioase, fildeş, perle sau mirodenii.

Alege-ţi locul!

Fie că eşti în căutarea unei destinaţii de relaxare sau a uneia care îţi va asigura distracţia, o vacanţă în Acapulco îţi va asigura o aventură incitantă. Trebuie să ştii că oraşul e împărţit în trei. Prima dintre ele, cunoscută sub denumirea de Playa Revolcadero, este situată în imediata vecinătate a aeroportului, în sudul Golfului Acapulco. Deşi nu este cea mai exploatată zonă, din punct de vedere al turismului, vei găsi destul de multe staţiuni gata să îţi condimenteze concediul. Cea de-a doua regiune, Puerto Marquis, aşezată la nordul Playa Revolcadero, te aşteaptă să-i descoperi cele mai noi resorturi, care astăzi fac concurenţă exploziei de construcţii din celelalte două părţi ale oraşului. Cea mai cunoscută dintre ele este, fără îndoială, Golful Acapulco. Găzduind cele mai faimoase hoteluri din Acapulco, regiunea este celebră pentru peisajele psihedelice. Lanţul muntos care formează un port natural ascunde o viaţă de noapte energică şi o mulţime de restaurante şi magazine faimoase.

Gustă din paradisul mexican!

Pe lângă varietatea de mâncăruri specific mexicane, bucătăriile restaurantelor din Acapulco te vor delecta cu platouri de fructe de mare sau peşti proaspeţi, abia scoşi din marea din apropiere. Dacă vrei, însă, să te simţi ca acasă, poţi opta pentru o masă cu aproape orice specific doreşti, pentru că vei avea la dispoziţie feluri din toate colţurile lumii. Poţi încerca să guşti din picantele Tacos, Burritos sau Enchiladas, care conţin o tortilla de porumb subţire, umplută cu carne de vită, pui sau porc, brânză, legume şi condimente specific mexicane. La final, nu uita să guşti o delicioasă tequila! Mexicul mai este cunoscut şi pentru ciocoala sa caldă, amestecată cu tradiţionalul molinillo (o lingură din lemn sculptată). Aztecii au rezervat această băutură pentru regi, însă spaniolii i-au adăugat zahăr şi scorţişoară şi au liberalizat consumul ei. Te poţi răsfăţa şi cu un cocktail margarita, făcut din tequila, lichior de portocale şi zeamă de lămâie, sau piňa colada, preparat din lapte de cocos, zeamă de ananas şi rom.

Somn sau cearcăne?

Incredibilul Acapulco ascunde plaje isolate şi golfuri ascunse, aşa că dacă eşti în căutarea unui loc ferit de zgomot şi agitaţie, ai ajuns unde trebuia! Poţi ajunge pe Insula Roqueta, locul ideal pentru scufundări şi recreere, departe de problemele cotidiene. Totuşi, dacă te hotărăşti să vezi cum arată viaţa de noapte într-una din cele ma vânate destinaţii turistice din lume, poţi allege să te distrezi până răsare soarele într-unul din cluburile de aici. Cauţi senzaţii tari şi adrenalină? Nimic mai simplu! Ai la dispoziţie o grămadă de posibilităţi să-ţi testezi limitele, printr-o experienţă în scandaloasă La Quebrada, locul de unde plonjorii curajoşi pot sări direct în apa oceanului de la poalele stâncilor, sau printr-o săritură cu coarda elastică de la înâlţimi de unde poţi admira o vedere panoramică asupra munţilor, a zonei hotelurilor şi a golfului.