www.7travel-magazine.eu

Editor

ANNE-MARY NECHITA

anne@7travel-magazine.eu

TRAVEL
7
Revista  B2C pentru  
turismul cu familia
Home .Articole diverse.Revista 7 Travel Arhiva.Despre noi.Publicitate.Contact.
© 2017 ANIMACTION HUB S.R.L.// Owner & Web designer: Anne-Mary Nechita/ Mobil: 0722.910.574; anne@7travel-magazine.eu

Text & Foto:  DANA CEUSESCU

Pattaya - personalitate multipla

Statiunea Pattaya sufera de sindromul personalitatii multiple: pe de o parte un oras foarte modern, inaltat pe verticala renumit pentru hoteluri excelente,  (la preturi mai mult decat rezonabile), shopping, distractie si viata de noapte, pe de alta un paradis exotic, cu peisaje paradisiatice, sate de pescari uitate de timp si tinuturi aproape virgine. Putini stiu insa ca orasul aflat intr-o dezvoltare exponentiala incerca sa se impuna si ca un important centru cultural. In primul rand aici exista cateva sanctuare budiste, veritabile monumente de arta: templul central, templul adevarului si colina lui Buddha.

 

In afara statiunii, iesind pe Sukunvit Road, soseaua care taie orasul, la cativa kilometri exista unul dintre cele mai mari temple din Thailanda.Wat Yansanwararam a fost inaugurat in 1988  pentru a aniversa  cel de-al 42-lea an de domnie al actualului rege, Bhumibol Adulyadej, in traducere « forta pamantului, putere incomparabila », mai cunoscut de occidentali si sub numele de Rama IX, un simbol national imuabil, cu nuante mai greu de inteles pentru occidentali.  Langa templu se afla muzeul Viharnra Sien, fondat de maestrul in Feng Shui, Sa-nga Kulkobkiat, care s-a nascut in Thailanda si a trait in China. Institutia e conceputa ca un omagiu adus prieteniei dintre cele doua tari. Sunt expuse mii de opere de arta tailandeze si chinezesti, statui, portelanuri, bijuterii, mobila, tapiserii, tablouri si exista (in premiera mondiala, e prima data cand China a lasat permanent altui muzeu exponate de asemenea valoare) si piese unicat, cativa soldati de teracota adusi de la Mormantul regelui Chan. Muzeul este structurat pe colectii tematice care ilustreaza taosimul, confucianismul, budismul.

 

La doi kilometri de Viharnra Sien incepe  Nong Nooch, gradina botanica, de fapt, un parc imens care se intinde pe o suprafata de sase sute de acri. E nevoie de cel putin o  zi pentru a vizita intreaga zona. Aici au lucrat cei mai prestigiosi arhitecti peisagisti asiatici. Mandria parcului o reprezinta gradina in stil francez, despre care thailandezii zic ca rivalizeaza cu cea de la Versailles. Si au dreptate. Dar si padurea de palmieri argintii, o specie farte rara si pretioasa, expozitia de orhidee, sera cu fluturi si gradina cu cactusi merita admirate. In apropierea gradinii s-au instalat femeile cu ''gaturi de girafa''. Ele traiau la granita dintre Thailanda si Myanmar, dar de anul trecut mai multe familii au migrat la Pattaya.Pe una dintre coline care marginesc parcul Noong Nooch a fost « sculptat » cu laserul in piatra un Buddha care masoara 109 metri. Realizata in stil Sukhothai, uriasa lucrare Khao Chee- Chan a marcat jubileul actualei domnii regale.

 

 

 

Pattaya Thailand multiple personality