www.7travel-magazine.eu

Editor

ANNE-MARY NECHITA

anne@7travel-magazine.eu

TRAVEL
7
Revista  B2C pentru  
turismul cu familia
Home .Articole diverse.Revista 7 Travel Arhiva.Despre noi.Publicitate.Contact.
© 2017 ANIMACTION HUB S.R.L.// Owner & Web designer: Anne-Mary Nechita/ Mobil: 0722.910.574; anne@7travel-magazine.eu
Arhiva - 7 Travel Nr. 1, octombrie 2008
Vacanta rentabila

Vacanta perfecta este visul fiecaruia dintre noi. Din pacate, de cele mai multe ori lucrurile nu stau chiar asa, si cum perfectiunea este un ideal greu de atins, haideti sa aflam impreuna cum am putea avea o vacanta  « the best money can buy » (cea mai buna pe care banii o pot cumpara). Altfel spus, o vacanta rentabila.

Pentru inceput, iata citeva repere:

 

1. Definirea obiectivelor – Ce anume am dori sa facem in vacanta: Sa ne bronzam la soare? Sa ne cataram pe un pisc abrupt? Sa ne lasam rasfatati de profesionistii unui spa ? Mergem cu copiii ? Visam o vacanta romantica ? Toate acestea trebuie lamurite inainte de a alege destinatia potrivita.

2. Planificare – inainte de a apela la o agentie de turism incercati un site de pe Internet pentru a contura cit de cit vacanta ideala si a avea niste repere – hoteluri, preturi. in functie de acestea alegeti cu grija destinatia de vacanta, la fel si compania in care veti calatorii. E putin probabil sa aveti un concediu linistit daca mergeti pe varianta spa insotit de copii mici. Acelasi lucru daca dumneavoastra optati pentru un circuit cultural si amicului ii plac doar berea si meciurile de fotbal. Cum pot exista oferte de ultima ora, nu va grabiti cu rezervarea. in acest sens, ar fi ideal sa fiti cel mai bun prieten cu travel agentul dumneavoastra, pentru a primi la timp consilierea necesara. Desigur, presupunind ca acesta este un profesionist. Daca mergeti cu propria masina, informati-va exact ce distanta trebuie sa parcurgeti, de cit combustibil aveti nevoie, unde trebuie platita si cit costa taxa de autostrada, daca exista si cit costa locul de parcare la destinatia aleasa. De asemenea, in cazul traseului mai lung de o zi, planificati-va din timp opririle, respectiv cazarea. Sigur ca puteti dormi si in masina, dar exista o multime de oferte de cazare gen pensiune sau hostel, asa ca, pentru 10 – 15 €, nu are rost sa dormiti cu genunchii la gura.

3. Informati-va corect si complet – Nu plecati la drum in necunoscut. Cautati pe Internet tot ce aveti nevoie – hotel, restaurant, atractie turistica, starea vremii, daca exista vreo epidemie, ce conditii de calatorie sint impuse (pasaport, vize: intrare – iesire, interzis la vama etc.), legislatia tarii respective, vestimentatia potrivita, obiceiuri si atitudini, bacsisuri si altele.

4. Rezervarea biletelor – trebuie facuta cu grija chiar daca apelati la un profesionist. Conform proverbului „cine se frige cu ciorba trebuie sa sufle si in iaurt”, daca ati fost nemultumit de serviciile unui anumit prestator, nu mai apelati la acesta. Daca folositi o companie aeriana, studiati tipul de bilete oferit si decideti in cunostiinta de cauza – economic, business sau red ticket (bilet rosu). Nu uitati ca drumul nu este chiar asa o parte importanta din vacanta, si nu merita sa va stricati buna dispozitie. Ideal ar fi ca hotelul la care va veti caza sa fie aproape de atractiile vizate, sa aiba standard 5 stele si, in acelasi timp, sa fie ieftin. Cum nu prea exista o asemenea oferta, inainte de a rezerva camere puneti in balanta urmatoarele: va intereseaza un hotel scump care sa va lase cu putini bani pentru cheltuielile curente sau puteti accepta un hotel de tarif mediu, comfortabil si elegant, dar care sa nu va scoata prea multi bani din buzunar?

5. Nu va enervati – tineti minte ca vacanta se planifica si se pregateste din timp. Faceti totul ca la carte si veti evita o multime de nervi. Cu o ora inainte de plecare verificati din nou sa aveti toate documentele necesare cu dumneavoastra – pasaport, carte de identitate, asigurare, card de student sau talon de pensionar (pentru reduceri), bilet (de avion, de autobuz, de intrare la diverse), eventual bani sau carte de credit. in cazul acesteia din urma, verificati din timp ca la destinatie sa existe o banca sau un ATM disponibil, pentru a nu ramane lefter si fluiera a paguba toata vacanta. Daca patiti pocinogul, nu va enervati prea tare. Sunati acasa si aranjati un transfer valutar prin cel mai apropiat Money Gramm sau Wester Union. Daca uitati lucruri mai putin importante, nu puneti la suflet. Amintiti-va ca aveti in fata o vacanta intreaga si nu merita sa o distrugeti cu una cu doua!

-Va urma -

© Anne-Mary Nechita