www.7travel-magazine.eu

Editor

ANNE-MARY NECHITA

anne@7travel-magazine.eu

TRAVEL
7
Revista  B2C pentru  
turismul cu familia
Home .Articole diverse.Revista 7 Travel Arhiva.Despre noi.Publicitate.Contact.
© 2017 ANIMACTION HUB S.R.L.// Owner & Web designer: Anne-Mary Nechita/ Mobil: 0722.910.574; anne@7travel-magazine.eu
Arhiva - 7 Travel Nr. 1, octombrie 2008
de Anne-Mary Nechita/ Cu sprijinul Las Vegas News Bureau
Trendy & Exotic
LAS VEGAS!

Vegasul a devenit una dintre cele mai exotice destinatii ale ultimilor ani. Au fost ridicate aici hoteluri de lux precum Bellagio, The Venetian si Mandalay Bay, care ofera o mie si una de alternative – piscine si jacuzzi-uri seducatoare, zone de shoppping fabuloase, spa-uri elegante, restaurante ispititoare, bune si frumoase pentru cei pe care-i tine bugetul. Pentru ceilalti spaurile sint scumpe, ca sa nu spunem scumpe bine, restaurantele nu sint nici ele chiar ieftine, iar shoppingul ii poate lasa lefteri chiar din primele 10 minute.

 

Ce mai ramine, asadar, de facut in Las Vegas daca nu te dau banii afara din casa? Paradoxal, tot jocurile de noroc. si chiar dupa ce iti golesti buzunarele prin cazinouri la moda: California , Golden Gate, Fitzgerald’s Las Vegas, Plaza, Las Vegas Club, Fremont, Four Queens ori Golden Nugget, mai ramin alte citeva alternative. Nu trebuie neaparat sa te cununi la Elvis sau sa iti inneci amarul intr-un paharel de whiskey la cabaret, desi... au si acestea farmecul lor.

 

Poti continua Fremont Street Experience („Experienta Strazii Fremont” - FSE).  Proiectul apartine municipalitatii, care dorea stoparea „goanei dupa aur” pe Bulevardul Las Vegas, deoarece aparitia The Mirage (primul megahotel din Nevada), prin 1989, ameninta sa mute sferele de interes si sa impinga orasul in afara propriilor sale limite. Primul pas il facuse deja expansiunea exagerata a popularei artere Las Vegas Strip („Fisia Las Vegas”),  care ajungea cu cei 7,2 Km ai sai in orasele invecinate Paradise si Winchester.

 

Refacind, in 1990, istorica strada Fremont (aici s-a deschis in 1906 primul hotel din oras – Hotel Nevada) si reunind aici toata pleiada artistica a metropolei, sub imense bolte de sticla, apoi dezvoltind pina la paroxism cultura neonului, reprezentata de un mall gigant cu 11 teatre – Neonopolis, municipalitatea Las Vegasului demonstreaza din plin ca ceea ce conteaza in viata nu sint banii, ci stilul.

 

Poti admira linistit, asadar, spectacolul de lumini si sunete al Fremont Street, poti asista la dansul celor citeva sute de jeturi luminoase ale Fintinii Bellagio sau observa stocismul cu care-si accepta soarta cei sase lei de la studiourile de film MGM Grand. De asemenea, poti studia peste 1000 de specii de coral la Acvariumul de la The Mirage. Asa vei calatori intr-o clipa din Australia in Hawaii, si apoi in Caraibe, cu oprire la Marea Rosie. Pentru o gura de oxigen poti face popas, tot pe gratis, la The Conservatory of Bellagio. Dincolo de numele pompos, complexul adaposteste o gradina in gradina. Este vorba de amplasarea in atriumul hotelului a unei veritabile gradini botanice in care lucreaza peste 140 de horticultori (www.bellagio.com). Daca iti  place sa faci haz de necaz, circul iti sta la dispozitie. Fara „lei” poti sa admiri leii, jongleriile, piramidele umane sau dresurile de animale mai putin obisnuite. Un pic de energie poti sa capata la Fabrica de Ciocolata Ethel M. Te asteapta in Henderson, cu portile deschise, de la 8:30 pina la 19:00. Atit vizita, cit si ciocolata iti vor fi oferite pe gratis. si daca tot ai ajuns in Henderson, tirgul de suveniruri de la Farmers Market („Piata fermierilor”) iti sta la dispozitie, de la 9:00 la 15:00, in fiecare miercuri. Poti reveni in secolul XVII asistind la batalia sirenelor de la hotelul Treasury Island. Acolo vei avea parte de un extraordinar spectacol pirotehnic: la fiecare 90 de minute o experienta vizuala pe cinste si... tot pe gratis. Daca te fascineaza focul , The Mirage iti va arata cum erupe un vulcan; iar daca te inspaiminta, refugiaza-te in padurea tropicala de la The Flamingo, pentru a admira hranirea pinguinilor. Noaptea in Fremont este o feerie, mai ales daca nimeresti in timpul Viva Vision, un show high tech cu jeturi laser uluitoare. O priveliste excelenta poti avea de pe terasa de la Fitzgerald.

Cei care considera spatiul urban neincapator, desi greu de imaginat acest lucru, pot face o escapada in Canionul Red Rock, aflat la circa 10 km de oras. Aceasta Arie Nationala de Conservare (nv.blm.gov/redrockcanyon) ofera numeroase oportunitati atit amatorilor de drumetii, cit si alpinistilor profesionisti. Cei care doresc mai multe informatii despre ascensiunea Muntelui Wilson pot solicita de la Red Rock Canyon Visitor Center la tel: 702/363-1921.

Informatii turistice puteti obtine de la Centrul de Informatii pentru Vizitatori Las Vegas - Las Vegas Visitor Information Center, 3150 Paradise Road, Las Vegas, NV 89109-9096; Tel: (702) 892-7575; 877-VISITLV (877-847-4858), www.visitlasvegas.com; orar: 8:00 – 17:00.
 

Cunoscuta dupa stereotipuri de genul „Noul El Dorado”, „Capitala de distractii a lumii” ori „Paradisul de neon”,  Las Vegasul abia daca mai aduce cu „pajistea” din mijlocul desertului, cum au numit-o mexicanii acum 103 ani. De cind jocurile de noroc au intrat in legalitate, in 1931, si s-a deschis primul cazino la Flamingo Hotel (cel al mafiotului Bugsy Siegel), peisajul s-a schimbat in totalitate, peste 37 de milioane de turisti invadind anual desertul in cautarea „fructului interzis”.

© Las Vegas News Bureau

Cum sa ajungeti in Las Vagas si imprejurimi:

Cu avionul - Henri Coanda Bucuresti  – McCarran Las Vegas:  783 € (British Airways), 829 € (TAROM), 915 € (Air France), 961 € (American Airlines).

Aeroportul McCarran - http://mccarran.com/

Hoteluri: Bellagio (in jur de 120 USD/ pers/ camera dubla), Mandalay Bay (110 USD/ pers/ camera dubla), New York-New York (75 USD/ pers/ camera dubla), Golden Nugget (63 USD/ pers/ camera dubla), South Point (32 USD/ pers/ camera dubla)

Restaurante:Andre’s French Restaurant (peste 30 USD), House of Blues (10 – 20 USD), Village Seafood Bufet (20-30 USD), Dona Maria Tamale Restaurant (in jur de 10 USD)