www.7travel-magazine.eu

Editor

ANNE-MARY NECHITA

anne@7travel-magazine.eu

TRAVEL
7
Revista  B2C pentru  
turismul cu familia
Home .Articole diverse.Revista 7 Travel Arhiva.Despre noi.Publicitate.Contact.
© 2017 ANIMACTION HUB S.R.L.// Owner & Web designer: Anne-Mary Nechita/ Mobil: 0722.910.574; anne@7travel-magazine.eu
Arhiva - 7 Travel Nr. 1, octombrie 2008
Destinatii & Preturi - D & P
PREDEAL - ROMANIA

La 13 km de Sinaia, pe autostrada Bucuresti –Brasov, turistul are parte de o surpriza placuta. In peisaj incep sa rasara, una cite una, cabane de bun gust si restaurante cu meniuri bogate si mincaruri digerabile, chiar delicioase, se inmultesc chioscurile cu suveniruri sau echipamente sportive si, in sfirsit, simte omul ca a ajuns la munte. Pare surprinzator ca, desi atit de aproape de Sinaia si in umbra acesteia ani de zile, Predealul a ajuns totusi atit de departe. Sigur ca nu sta mai bine cu infrastructura, drumurile cu gropi si lipsa asfaltului dind dureri de cap celor mai abili soferi, si nici nu are alura de statiune de lux, dar, per ansamblu, oferta locala de cazare, alimentatie si distractie este peste medie, promitind sa ajunga in citiva ani lidera pe acest segment de piata.

 

Cum sa ajungi in Predeal si imprejurimi:

Cu rapidul sau Intercity-ul de la Bucuresti (140 Km, Rapid - 6 :30, 8 :30, 15 :30, 16 :45; 18:50, 23:58; pret- 45 Lei/ clasa I, 31, 5 Lei/ clasa a IIa, Intercity – 13 :00, 49,8 Lei/ clasa I, 36 Lei/ clasa a II-a) (www.mersultrenurilorcfr.ro). Daca mergeti cu  masina, pe DN1, E60, luati in calcul si ambuteiajele asa ca daca planuiti un week-end la munte, incercati sa parasiti Bucurestiul de joi seara, sau cel tirziu vineri dimineata, iar la intoarcere, duminica, plecati inainte de ora 12:00, altminteri faceti o zi intreaga pe drum, mergind bara la bara. La Predeal aveti drept posibilitati de transport: masina proprie, microbuzul, taxiul, bicicleta, ATVul si, pe zapada, snow mobilul. Pretul unei calatorii cu microbuzul este de 1 Leu, iar tariful taxi – in jur de 1,7 lei/ Km; ATV-ul – 100 Lei/ ora; bicicleta – 15 Lei/ ora.

Atractii turistice:

Trasee drumetie: Predeal – Cabana Trei Brazi: distanta – circa 5 km, timp necesar – la pas 1 ora; marcaj cruce albastra.

Trasee bicicleta: Predeal - Valea Azuga – Predeal; Predeal - Cabana Poiana Secuilor - Valea Cheii - Cabana Cheia - Cabana Cerbu - Piriul Rece – Predeal;  Predeal - Valea Risnoavei - Cabana Diham - Cabana Poiana Izvoarelor - Cabana Gura Diham - Valea Cerbului - Busteni - Azuga – Predeal.

Trasee escalada: Santinela Cheilor ; Piatra Scrisa ; Prapastia Ursului

Trasee ATV: 1. Predeal – Cabana Trei Brazi – Cabana Poiana Secuilor: timp necesar – 20 minute;

2. Predeal (spre Azuga) – Cabana Piriul Rece – Cabana Cerbului: timp necesar – 1 ora.

Cazare si masa:

***Pensiunea Ursuletul (Str. Vasile Alecsandri, nr. 35, Zona Cioplea; tel: 0268 456 456; reception@ursuletul.ro; www.ursuletul.ro) –  construita in stil tirolez este locul ideal pentru luna de miere. De la intim si cochet la somptuos si modern interiorul are un aer destul de avangardist. Ca pensiunea incearca sa tina pasul cu tendintele o demonstreaza si facilitatile spa, respectiv clubul The Office puse non stop la dispozitia oaspetilor. Preturi: 60 €/ camera single; 65 €/ camera twin; 75 €/ camera dubla; 120  €/ apartament honeymoon sau executive.

Cabana Trei Brazi (Str. Cabana  Trei Brazi; Mobil: 0722.372.998; trei_brazi@yahoo.com; office@treibrazi.ro; www.treibrazi.ro) – dincolo de aerul puternic ozonat si privelistea spectaculoasa asupra Crestei Morarului, Vf Postavaru si Poiana Secuilor, ofera o ambianta placuta si prieteneasca. Cele 20 de camere din care 14 apartamente, desi simple, sint destul de comfortabile, iar restaurantul ofera o experienta ca la mama acasa. Preturi: 124 Lei/ camera dubla, mic dejun inclus; 164 Lei/ apartament, mic dejun inclus.

Restaurantul Casa Taraneasca (B-dul Libertatii 61; tel 0268456 661) – ofera un meniu vinatoresc bogat si rafinat. incercati cu incredere supa de fazan sau mistretul la tava. Preturi: 20-30 €.

Informatii turistice -  Centrul de Informare si Promovare a Turismului Predeal (Intrarea Garii Nr.1; telefon: 0268/45.53.30; www.predeal.ro).