www.7travel-magazine.eu

Editor

ANNE-MARY NECHITA

anne@7travel-magazine.eu

TRAVEL
7
Revista  B2C pentru  
turismul cu familia
Home .Articole diverse.Revista 7 Travel Arhiva.Despre noi.Publicitate.Contact.
© 2017 ANIMACTION HUB S.R.L.// Owner & Web designer: Anne-Mary Nechita/ Mobil: 0722.910.574; anne@7travel-magazine.eu
Arhiva - 7 Travel Nr. 3, 24 noiembrie 2008

Hotel Artus - 34 Rue de Buci

75006 Paris - France

Rezervari: www.designhotels.com

de  Anne-Mary Nechita
Cu sprijinul  Design Hotel ™
Design Hotel
ARTUS - PARIS

Inaltat in mijlocul unei aglomeratii urbane greu de gasit in alte metropole, imbratisat de muze care se expun eclectizant in galerii si magazine de antichitati cu staif, hotelul Artus reprezinta o veritabila oaza de liniste si relaxare in inima Parisului, mai exact in Saint-Germain-des-Pres. De altfel cea mai buna cale de a-l descrie este aceea de a accepta mottoul pe care i l-a daruit in 2006 lantul Hotels Maurice Hurand din care face parte: “Le luxe, Simplement” (Luxul, pur si simplu).

Cine ajunge astazi in Saint-Germain-des-Pres cu greu isi poate imagina peisajul care se deschidea aici prin secolul al XII-lea: din rue de Buci pornea o piata larga unde se intilneau intr-un talmes balmes de nedescris precupeti de toate categoriile, servitori de case aristocrate mai mari sau mai mici, burghezi si slujbasi de diferite ranguri, tarani nevoiasi ori simpli gura casca sositi din toate colturile Frantei. Toate acestea s-au pierdut undeva in istorie, dar, per pedes, pe rue de Buci, rue de Seine, rue Saint-Andre-des-Arts si rue des Canettes, turistul resimte aroma orasului de odinioara. Mai ales prin animatia omniprezenta in acest colt de arondisment 6. Arta si cultura se intilnesc pretutindeni in Saint-Germain, o incursiune in afara Hotelui Artus, la Cafe de Flore, la Les Deux Magots, la Brasserie Lipp, in Place de Furstenberg, la Ilot St Andre des Arts si la Cour du Commerce reprezentind o adevarata calatorie inapoi in timp. In toata zona insa luxul pare sa fie cuvintul cheie, mai ales ca cei mai solicitati designeri ai lumii si-au deschis boutique-ri aici. Yves-Saint-Laurent, Christian Lacroix, Christian Dior, Sonia Rykiel, Givenchy, Celine, Cartier, Armani, Versace, Guerlain, Louis Vuitton sint doar citiva dintre acestia. In noptile de vara, boema Parisului ia cu asalt zona, chitaristii, saxofonistii, mimii, clownii si dansatorii intrecindu-se sa-si dovedeasca maiestria si spiritul inovator. De altfel Saint-Germainul si Odeonul din vecinatate par sa fie locurile unde s-au adunat la taifas toate muzeele orasului: Musee d' Histoire de la Medecine, Musee de la Mineralogie, Musee du Luxembourg, Musee Delacroix, Musee de la Monnaie,  Musee Zadkine si Musee Hebert.

 

Luxul neostentativ si simplitatea exteriorului si-au pus amprenta si asupra stilului deco al Hotelului Argus, preluind arta ca mod de viata si daruind celor care poposesc fie si pentru o noapte aici o experienta pentru minte, trup si suflet greu de retrait altundeva. Aici modernitatea si traditia se reunesc fabulos in simplitatea, fluiditatea si transparenta interioarelor.  Holurile de acces sint aerisite, peretii sint magnific decorati, lasind vizitatorul sa perceapa o farima din luxul care il asteapta mai departe. O reproducere marita a unui fragment de pictura Delacroix domina aristocratic scarile ce duc la sala de mic dejun, iar camerele de oaspeti, fiecare unica in felul ei, contureaza o versiune mai ampla de interior traditional. De altfel, combinatia rafinata de materiale si sistemul elaborat de iluminat creeaza o atmosfera artistica aproape imposibil de detaliat. Designul minimalist este completat gratios de amestecul flamboyant de esente naturale, care topesc orice tensiune, reducind ambientul la valorile sale primordiale. Decoratiunile din lut ars de pe peretii nivelurilor inferioare, lemnul sculptat din zona receptiei, melanjul de sticla de Murano, stucco si marmura Arabescato din baile somptuoase si deschise spre zona de living consolideaza miraculos sentimente de calm, relaxare si comfort. Pierre Seignol si Alain Perrier, autorii proiectului de design, transforma gradual Artusul dintr-un simplu loc de dormit intr-un loc de pelerinaj pentru simturi si suflet. Pentru ca fiecare sa se poata desfasura in voie, fumatul este permis in toate cele 27 de camere ale hotelului (inclusiv doua suite).

© Design Hotel™
© Design Hotel™
© Design Hotel™
© Design Hotel™
© Design Hotel™
© Design Hotel™
© Design Hotel™
© Design Hotel™