www.7travel-magazine.eu

Editor

ANNE-MARY NECHITA

anne@7travel-magazine.eu

TRAVEL
7
Revista  B2C pentru  
turismul cu familia
Home .Articole diverse.Revista 7 Travel Arhiva.Despre noi.Publicitate.Contact.
© 2017 ANIMACTION HUB S.R.L.// Owner & Web designer: Anne-Mary Nechita/ Mobil: 0722.910.574; anne@7travel-magazine.eu
Raiul yachturilor - Monaco
material realizat  de Televiziunea TRAVEL MIX
pentru www.7travel-magazine.eu
autor: Fadia HÎRŢAN
MONACO
Un adevărat colţ de rai, conceput, parcă, special pentru cei bogaţi, dar şi pentru cei care visează la prosperitate, Monaco este, fără îndoială, o destinaţie de vacanţă exclusivistă. Deşi ocupă locul doi în clasamentul celor mai mici state din lume, Monaco este, cel mai probabil, locul preferat al celor care se bucură din plin de o viaţă de lux. Cu o climă mai mult decât blândă, bucurându-se de poziţionarea geografică pe Coasta de Azur, faimoasa locaţie musteşte de yachturi de lux şi bărci, rezidenţi ai portului, care au devenit simboluri ale locaţiei glamour. Celebru şi pentru plajele şi cazinourile impunătoare, mai cu seamă cel de la Monte Carlo, deschis încă din anul 1856, Monaco găzduieşte în fiecare am peste 1,5 milioane de turişti din toate colţurile lumii. Ca şi cum toate acestea nu ar fi de ajuns, statul se laudă şi cu lipsa taxelor pe venit sau moştenire.

Ce poţi vizita

Dacă ajungi în paradisul nautic european, e bine să ştii că acolo te aşteaptă numeroase atracţii turistice. În centrul istoric Monaco-Ville vei găsi palatul prinţului Albert, în a cărui curte principală vei putea urca scările de marmură, aşezate în forma de potcoavă. Dacă îţi faci drum pe acolo, fii sigur că ajungi înainte de ora prânzului, ca să asişti la ritualul de schimbare a gărzilor. Nu trece pe lângă Muzeul Oceanografic şi Acvariu, fără să le vizitezi, pentru că vei fi fascinate de faţada acestuia din urmă, care iese direct din mare. Vei putea admira aici diferite colecţii de floră şi faună marină. Tot în centrul istoric al Monaco-Ville-ului te vei putea delecta cu articolele adăpostite de Muzeul Suvenirurilor şi Colecţiilor Napoleonice sau Muzeul de Ceară al Prinţesei de Monaco. E recomandat să vizitezi şi Muzeul Naţional de Păpuşi şi Exponatele de Ceasornicărie, cum la fel de indicat este să nu uiţi de Grădinile Japoneze sau cele Exotice. În pauza de schi nautic, scufundări sau windsurfing, poţi urmări celebra competiţie de Formula 1 Monaco Grand Prix sau îţi poţi încerca norocul în Grand Casino din Monte Carlo. În imediata vecinătate a cazinoului vei găsi Opera Salle Garnier, însă e important să ştii că nu vei putea intra aici, dacă nu ai împlinită vârsta de 21 de ani.

Ce vei putea mânca

Odată ajuns la Monaco, nu te vei putea abţine să nu intri într-unul din restaurantele care te aşteaptă cu o bucătărie mediteraneană, care te va cuceri, negreşit. Îţi vei desfăta papilele gustative cu diferite preparate din peşte, roşii proaspete, măsline negre şi anşoa. Din farfuria ta nu vor lipsi salatele, atât de populare în acestă zonă a lumii. Nu uita să încerci o specialitate locală, o tocană de legume din vinete, ardei si roşii, numită Ratatouille. La final, bucură-te de un pahar de şampanie efervescentă, declarată a fi băutura naţională în Monaco.
The heaven of yachts Monaco