www.7travel-magazine.eu

Editor

ANNE-MARY NECHITA

anne@7travel-magazine.eu

TRAVEL
7
Revista  B2C pentru  
turismul cu familia
Home .Articole diverse.Revista 7 Travel Arhiva.Despre noi.Publicitate.Contact.
© 2017 ANIMACTION HUB S.R.L.// Owner & Web designer: Anne-Mary Nechita/ Mobil: 0722.910.574; anne@7travel-magazine.eu
Relaxare în cel mai verde oraş european
material realizat  de Televiziunea TRAVEL MIX   
pentru www.7travel-magazine.eu
autor: Fadia HÎRŢAN
 Un oraş trepidant şi cea mai verde capitală europeană, Copenhaga este foarte apreciată de turiştii care îi trec an de an pragul într-un număr impresionant. Un loc pe care merită să-l vezi din luna mai până în septembrie, cel mai mare oraş din ţările scandinave te aşteaptă să-i descoperi străzile înguste, casele cu frontoane şi cerul brăzdat de turlele bisericilor daneze. Zone pietonale bine puse la punct, spaţii verzi curăţate cu conştiinciozitate, mii de biciclete care străbat străzile şi o cultură a shoppingului, toate acestea sunt nerăbdătoare să te cunoască. Sezonul estival este încununat de festivaluri ale berii, organizate în umbra palatelor ridicate în stil baroc şi a muzeelor impregnate de artă şi cultură. Totuşi, e bine să ştii că trebuie să pleci cu buzunarele pline, dacă vrei ca vacanţa ta în capitala Danemarcei să fie una reuşită, pentru că preţurile serviciilor sunt cam piperate.
 Transport gratuit prin cel mai verde oraş din bătrânul continent

Cel mai indicat mijloc de transport prin una din cele mai scumpe capitale ale lumii este bicicleta. Zona cu o adevărată tradiţie în acest sens îţi pune la dispoziţie oferte de închirieri gratuite. E bine să ştii că aproape din orice gară, port, parcuri sau alte locuri publice poţi închiria, pentru doar 20 de coroane daneze, adică echivalentul a 10 lei, o bicicletă frumos colorată, care te va purta nestingherită prin tot oraşul. Când oboseşti, poţi lăsa bicicleta într-un astfel loc special destinat parcărilor pentru mijloacele de transport pe două roţi, dar nu neapărat în acelaşi loc de unde ai luat-o, şi îţi primeşti banii înapoi. Îţi poţi testa îndemânarea şi rezistenţa fizică în cel mai faimos parc din Copenhaga, Tivoli. Legile daneze anti-poluare sunt foarte stricte, iar numărul bicicletelor îl depăşeşte de mai multe ori pe cel al autoturismelor. Dacă ajungi în capitala Danemarcei vara, poţi savura o cafea aromată într-una din nenumăratele terase stradale, care ocupă trotuarele sau poţi lua masa într-un restaurant cochet.

Străzi destinate shopping-ului

Numele danez Kobenhavn înseamnă, de fapt, Portul Comercianţilor, amintind de rolul pe  care capitala Danemarcei l-a jucat în istoria comercială şi militară a regiunii Mării Baltice. Deşi e cea mai mică dintre capitalele europene, Copenhaga te aşteaptă cu magazine de tot felul, cele mai consecrate fiind cele care comercializează articole de uz casnic, în special porţelanurile Bing & Grřndahl ţi Den Kongelige Porcelainsfabrik, dar şi argintăriile Georg Jensen. Dacă vrei să mergi la shopping în vacanţă, trebuie neapărat să ajungi pe Strřget, una din cele mai faimoase străzi de cumpărături din întreaga Europă.

Artă şi cultură în parcuri

Iubitorii de artă vor fi fascinaţi de muzeele şi galeriile găzduite de Copenhaga. Dacă eşti pasionat de colecţii de artă, trebuie să vezi Ny Carlsberg Glyptotek, probabil cea mai bună galerie din zonă, care ascunde artefacte etrusce, dar şi lucrări ale marilor maeştri. Charlottenborg, un palat ridicat în stil baroc, unde arhitectura clasică dă o nouă dimensiune artei modern, dar şi Muzeul Naţional, destinat celor care vor să descopere o sinteză a civilizaţiei şi culturii daneze, sunt alte două obiective pe care e bine să nu le ratezi. Dacă mai ai timp, treci şi prin Piaţa Primăriei, unde se desfăşoară cele mai appreciate festivaluri de jazz, nu uita de Black Diamond, o clădire futuristică, şi vezi Mica Sirenă, personajul din poveştile lui Andersen. Copenhaga îţi va oferi şi o viaţă de noapte spectaculoasă, plină de evenimente cultural şi spectacole de teatru. Vei avea parte de concerte gratuite, organizate în parcurile şi grădinile publice, dart e vei putea distra şi în cluburile sau puburile, care sunt aproape tot timpul pline.
.
Relax in the greenest European city