www.7travel-magazine.eu

Editor

ANNE-MARY NECHITA

anne@7travel-magazine.eu

TRAVEL
7
Revista  B2C pentru  
turismul cu familia
Home .Articole diverse.Revista 7 Travel Arhiva.Despre noi.Publicitate.Contact.
© 2017 ANIMACTION HUB S.R.L.// Owner & Web designer: Anne-Mary Nechita/ Mobil: 0722.910.574; anne@7travel-magazine.eu
Vara 2017
Top 10 destinații “fierbinți” ale Austriei
Cum ar fi să petreceti 7 nopți într-o unitate de cazare la alegere, cu mic dejun sau demipensiune, pentru doar 246 Euro/persoană? Iar pachetul să includă o drumeție culinară de o zi, cu mic dejun, prânz și desert în diferite locații pe traseu și un card turistic? Ideal, nu-i așa?

Pentru a transforma idealul în realitate și a merge în cele mai «fierbinți» destinații de vară din Austria în 2017, am apelat la recomandările lui Hans Wallner, care de mai bine de opt ani se ocupă cu consultanță și reprezentare pe relația România – Austria.
Potrivit lui Hans Wallner “Austria înseamnă de mai mulți ani cea mai atractivă destinație de schi de iarnă pentru turiștii români, dar suntem foarte bucuroși să constatăm că Austria înseamnă din an în an o țară ce atrage turiști români în număr din ce în ce mai însemnat și pe perioada verii”

Iată, așadar, destinațiile plasate de noi în top 10, pozitionate într-o ordine aleatorie (numărul 1 nu înseamnă nepărat lider de top):

1. Semmering, o  regiune accesibilă, datorită distanței mici până la Viena, este „locul  ideal pentru cei care după o escapadă în  Viena hotărăsc să-și prelungească vacanța de vară profitând de maiestatea Alpilor de aici”, apreciază Maria Maier – director regional Wechselland și Semmering. „Alpii Vienezi  se află la doar 80 de km de capitala Austriei  și la aproximativ 580 de km de Oradea, și reprezintă o oază de aer proaspăt, panorame alpine, hoteluri cu o infrastructură impresionantă  locul ideal pentru evenimente corporate sau pentru o vacanță cu familia“, adaugă ea. Alpii Vienezi formează un mic arc alpin, flancat în partea estică de dealurile line din Bucklige Welt, urmate de păşunile alpine de pe muntele Wechsel. Semmering impresionează cu vilele elegante, un fundal natural magic şi renumita cale ferată Semmering, aflată în patrimoniu cultural UNESCO. Locaţii panoramice îndrăgite sunt şi masivele Schneeberg şi Rax, precum şi platoul Hohe Wand. În afară de acestea, oraşele mai mici din Alpii Vienezi, Gloggnitz şi Neukirchen oferă numeroase posibilităţi pentru a cumpăra chilipiruri sau suveniruri neobişnuite.

2. Bregenzerwald este un ținut care iese din tiparele binecunoscute de turistul român, dar care „uimește prin calitatea serviciilor oferite și cultura gastronomică de excepție“ (Hilda Frum, Austria Incoming). El este amplasat în cea mai vestică parte a Austriei, în provincia Vorarlberg, aproape de granița cu Elveția și Germania,  la doar câțiva km distanță de lacul Bodensee. Bregenzerwald este un paradis pentru cei care apreciază autenticitatea şi tradiţia combinate cu elementele moderne, această combinaţie fiind reflectată cel mai vizibil în arhitectura locală. Multe dintre hoteluri şi pensiuni combină vechiul cu noul, lemnul jucând un rol extrem de important. Gurmanzii pot să urmeze în regiune celebrul Drum al Cașului, un traseu tematic de-a lungul căruia pot afla mai multe despre cultura caşului de Bregenzerwald şi degusta aromele locale.
3. Arlberg se află la graniţa dintre landurile Tirol şi Vorarlberg şi la 100 de km de Innsbruck. Regiunea,  cu cele cinci localităţi cosmopolite şi dinamice ale sale – St. Anton, St. Christoph, Stuben, Lech și Zürs – are un renume legendar plin de pasiune şi tradiţie. Şarmul său unic atrage oaspeţi din întreaga lume, fiind şi pe timp de vară un nesecat izvor de plăceri alpine.  Strălucind prin hotelurile şi pensiunile de 4 şi 5 stele, regiunea este, însă, mai puțin accesibilă financiar, oferind servicii exclusiviste.

4. Abtenau este amplasat la aproximativ 50 km de Salzburg, orașul lui Mozart, în valea Lammertal, fiind fascinant datorită peisajului său natural.  Se pot vizita  lanţul muntos Tennen, muntele Dachstein, Bischofsmütze, cheile Lammerklamm, peştera glaciară din Werfen, unde se află şi impresionanta cetate Hohenwerfen, Postalm, cea mai vastă câmpie alpină din Austria, cascadele Dachserfall şi Tricklfall, precum şi lacul Eglsee, care conferă un farmec aparte regiunii şi este ideal pentru scăldat. Desigur, oferta de activități a zonei este mult mai vastă, incluzand rafting, canyoning, parapantă, mountain biking şi săniuş pe timp de vară.

5. Zell am See-Kaprun este poziționată la 80 km în sudul oraşului Salzburg. “Shopping, ghețarul veșnic înzăpezit, golf sau baie în lacul cristalin, sunt doar câteva puncte din programul zilnic al unui turist. În fiecare vară se organizează aici un concurs spectaculos de triatlon – IRON MAN – regiunea Zell am See-Kaprun fiind scena perfectă pentru un astfel de concurs“- informează Christian Pfeffer, de la Departamentul Marketing Zell am See-Kaprun. În paradisul situat în imediata vecinătate a Parcului Naţional Hohe Tauern, iubitorii sportului, turiştii activi, familiile şi cei care sunt în căutare de relaxare, găsesc o varietate de activităţi şi atracţii cum ar fi complexul “Peakworld 3000”, de pe gheţarul Kitzsteinhorn, singurul domeniu schiabil pe gheţar din provincia Salzburg; muntele Maiskogel, foarte potrivit pentru familii; muntele Schmittenhöhe, la poalele căruia este situată staţiunea Zell am See, precum şi apa limpede a lacului Zell. Tradiţia şi obiceiurile autentice sunt oglindite în evenimentele şi specialităţile culinare ale regiunii. Dacă hotelul unde v-aţi cazat nu dispune de facilități spa, aveți la dispoziție contra cost, sau în baza cardului Zell am See-Kaprun, acces la spa-ul Tauern Spa şi zonele de spa ale altor hoteluri învecinate.

6. Gasteinertal, provincia Carinthia, cu cele trei localități ale sale – Bad Gastein, Bad Hofgastein și Dorfgastein – este o altă regiune interesantă pentru noi, românii. Stațiunea, pe care o putem descoperi per pedes, deoarece dispune de 350 km de trasee foarte bine marcate și întreținute, ne invită să admirăm împrejurimile muntelui Hochkönig (2943 m),  iar cardul Gastein  ne ușurează explorarea zonei oferind, printre altele, gratuitate pe transportul cu autobuzul și cu instalațiile montane. De fapt, Valea Gastein este situată la 100 km de Salzburg, în centrul impunătorului Parc Naţional Hohen Tauern, fiind renumită de sute de ani pentru apa sa termală cu efecte curative spectaculoase. Parcul Național Hohe Tauern, cu o suprafață de 1834 km˛,  cuprinde cele mai impozante vârfuri muntoase, cei mai mari ghețari din Alpii Estici și unele dintre cele mai înalte cascade din lume. În perioada 22.06-15.09.2013 Parcul Național oferă "Momente magice" - un program alcătuit din 15 excursii cu ghid și aventuri în natură. Turiștii pot alege între activități zilnice precum trekking pe ghețar, observarea animalelor sălbatice, cățărări, drumeții culinare sau o drumeție mistică pe timp de noapte. În  cadrul inițiativei culinare Kärntner Alpen-Adria, bucătari recunoscuți din regiune ne invită să aflăm mai multe despre oamenii, tradițiile și produsele locale, prin intermediul creațiilor autentice, servind mancăruri specifice, gătite după rețete inovative. O atracție deosebită este podul suspendat de pe Stubnerkogel, aflat la 2400 m altitudine, fiind podul suspendat aflat la cea mai mare altitudine din Europa

7. Hochkönig se găseşte tot în Salzburgerland şi este o regiune nouă în portofoliul Austria Incoming, dar recomandată călduros datorită infrastructurii sale extrem de dezvoltate pentru ebike. Pentru cei mai activi regiunea oferă numeroase alte posibilități: alpinism, mountainbiking, nordic walking și golf, iar după o zi plină de aventuri se pot delecta cu excelenta bucătărie locală, fie în cabanele alpine, fie în hanuri sau în cele mai fine restaurante. O altă atracție a zonei o reprezintă fermele locale cu animale, care sunt deschise spre vizitare tuturor turiştilor indiferent de vârstă  şi dimensiune.
8. Mostviertel, la doar 120 de km de Viena, în dreptul orașului St. Pölten, este o regiune foarte accesibilă turistului român, fiind un exemplu de bună practică în utilizarea fondurilor europene pentru dezvoltare rurală. În partea de sud a Dunării regiunea este caracterizată prin dealuri line, fiind ţinutul “Baronilor Mustului”, al producătorilor de vin şi schnaps şi al fermierilor. Aici sunt cultivate perele, din care producătorii obţin mustul de pere. Dar Mostviertel are și o zona sălbatică cu stânci bizare, chei adânci, ape înspumate şi trei parcuri naturale – lumea alpină din jurul munţilor Ötscher, Hochkar, Dürrenstein, Gippel şi Göller. Vara, munţii de aproape 2.000 m sunt îndrăgiţi de drumeţi şi de iubitorii naturii. Astăzi, muzeele şi traseele tematice din Parcul Cultural Eisenstrasse (Drumul Fierului) spun poveşti despre vremurile în care aici era şi tărâmul fierarilor.

9. Millstätter See, amplasată în sudul Austriei, provincia Carinthia, deja binecunoscută pe piața turistică românească, se situează la aproximativ 330 km de Viena și 65 km de orașul austriac Klagenfurt, pe malul lacului pitoresc cu același nume. Datorită amplasării sale aproape de granița cu Italia, clima are influențe mediteraneene, temperatura apei ajungând la 26 de grade, un record pentru lacurile montane din Austria.  Cei interesați de cultură vor găsi în regiunea Millstätter See numeroase atracții: castelul medieval Sommeregg, cu muzeul torturii, mănăstirea benedictină din Millstatt sau castelul renascentist Porcia din Spittal. Lacul Millstätter See este locația ideală nu doar pentru familiile cu copii, ci şi pentru îndrăgostiți, existând numeroase programe special dedicate cuplurilor: călătorii cu barca cu vâsle, picnicuri în doi, locații speciale pentru a admira apusul soarelui, un muzeu al granatelor (pietrele iubirii) sau o cină romantică în doi pe platforma din mijlocul lacului.

10. Valea Ötztal este situată în provincia austriacă Tirol, la aproximativ 85 km de Innsbruck. 250 de vârfuri muntoase de peste 3.000 m reprezintă decorul unei veri a superlativelor, cu aventuri, relaxare, ape sălbatice şi lacuri liniştite. Cele 8 staţiuni Haiming-Ochsengarten, Sautens, Oetz, Umhausen-Niederthai, Längenfeld, Sölden, Vent şi Obergurgl-Hochgurgl au fiecare farmecul propriu – sportiv sau şic, monden sau rural, liniştit sau idilic.Regiunea impresionează prin frumuseţi naturale precum cascada Stuibenfall, cu o cădere de 159 m, sau lacurile din rezervaţia naturală Piburger See, unde vă puteţi răcori în zilele călduroase. Aventurierii pot să-şi ia doza de adrenalină pe Ötztaler Ache, în pasul Imst sau pe Inn. Sporturi îndrăgite precum rafting sau canyoning, plimbări cu caiacul sau canoe încântă întreaga familie. Iar dacă doriţi puţină relaxare vă invităm să descoperiţi puterea terapeutică a băilor termale tiroleze la “Aqua Dome” în Längenfeld. Noul complex Area 47 îmbină natura şi tehnologia modernă, obţinându-se un parc de aventuri pentru mici şi mari. Locaţia satisface orice dorinţă, fie că e vorba de aventură în aer liber, arenă pentru evenimente, ştrand, gastronomie sau business-incentives.
Mai multe informații legate de pachetele de vacanță găsiți la :
© Austria Incoming