www.7travel-magazine.eu

Editor

ANNE-MARY NECHITA

anne@7travel-magazine.eu

TRAVEL
7
Revista  B2C pentru  
turismul cu familia
Home .Articole diverse.Revista 7 Travel Arhiva.Despre noi.Publicitate.Contact.
© 2017 ANIMACTION HUB S.R.L.// Owner & Web designer: Anne-Mary Nechita/ Mobil: 0722.910.574; anne@7travel-magazine.eu
Aventură în cel mai vechi parc de distracţie din lume
material realizat  de Televiziunea TRAVEL MIX   
pentru www.7travel-magazine.eu
autor: Fadia HÎRŢAN
Trambuline, carusel, roller-coaster, mini-golf, roţi centrifuge, bungee-jumping şi trenuleţe, toate adunate într-o oază verde, sub numele de Prater. Parcul de distracţii vienez, cândva domeniu de vânătoare imperial, cel mai vechi din lume, este astăzi un loc ideal pentru o gură de relaxare, cu peste 40 de instalaţii din cele mai inventive, menite să te facă să uiţi de problemele cotidiene. Găzduind simbolul Vienei, Roata Uriaşă, cunoscută în toată lumea, parcul de distracţii este deschis tot timpul anului, deşi unele atracţii intră în stand by din luna octombrie până în martie. Gurmanzii au la dispoziţie o diversitate de restaurante, de la pizzerii până la cafenele şi de la localuri cu specific mexican până la cele cu bucătărie austriacă, gata să încânte şi cele mai pretenţioase papile gustative. Adulţilor le este rezervată o zonă în care se regăsesc patru cazinouri, un planetarium şi un teren de golf. Este bine de ştiut faptul că turiştii nu plătesc nici un fel de taxă la intrarea în parc, aceştia având posibilitatea să se bucure de atracţii la alegere, urmând să achite bilete la intrarea în fiecare dintre acestea. În orice caz, costurile pentru toate obiectivele nu au cum să depăşească o sută de euro de persoană.
Poţi începe cu un tur în imensa roată, din care ai posibilitatea să vezi o panoramă impresionantă asupra capitalei austriece. Angajaţii Praterului îţi vor pune la dispoziţie cele mai importante date legate de istoria parcului, încă de la intrarea în roată, loc unde poţi vizita şi un muzeu mic cu figurine în miniatură. Dacă ai destul curaj, te poţi urca în Dizzy Mouse, un roller-coaster care îţi va testa echilibrul, învârtindu-te până ameţeşti, pentru ca apoi o pisica gigantică să te înghită. În imediata apropiere vei găsi râul sălbatic din Alpi, care te va purta pe un colac enorm, dintr-un vârf de munte, până la poalele lui. Sunt toate şansele să ieşi ud din aventură, însă fiecare picătură de apă va face experienţa autentică. Dacă vrei să te simţi, pentru câteva momente, Superman, trebuie să încerci Volare, o atracţie cu totul şi cu totul originală. Vei sta pe burtă şi vei fi purtat cu viteză pe un traseu întortocheat. Ca să mai echilibrezi nivelul adrenalinei, urcă-te într-una din maşinuţele cu care este permis să-ţi ciocneşti partenerii de distracţie, dar nu uita să treci şi prin casa groazei, ca să râzi pe săturate, după o sperietură pe cinste. Pe copii îi aşteaptă o plimbare cu trenuleţul basmelor Altwiener Grottenbahn, cetatea gonflabilă şi propria lor roată uriaşă. Pe lângă multe alte atracţii, cei dornici de distracţii mai sunt aşteptaţi cu mai multe piste de autodrom şi de go-cart, bărci cu motor, trambuline, un covor fermecat, un palat al râsului cu labirint, săli de jocuri, cinematografe şi carusele, teatre, terenuri de minigolf, standuri de tragere, leagăne şi tobogane.

Pentru mulţi, un tărâm al visuri nostalgic, Praterul este poziţionat în partea de nord-estul şi partea central şi de est a oraşului Viena. Întins de-a lungul falezei Dunării, la Prater se poate ajunge folosind metroul vienez, denumit U-bahn, tramvaiul, adică S-bahnul, autobuzul sau linia de tren urban, denumit Schellbahn. Pentru oricare din aceste mijloace de transport folosit, trebuie să cobori la staţia Praterstern.
Prater English